Select Page

成為婚禮中的黑天鵝

成為婚禮中的黑天鵝

係傳統的觀念上,尤其係中國社會上,黑色係唔吉祥既顏色,所以係一般婚禮上都好少見到深色既禮服。不過隨著現代人對傳統觀念意識降低,加上外國婚禮係香港漸漸流行,同女孩自我同叛逆意識強烈,黑色婚紗成為叛逆新娘最佳的寫照。

 

外國香港明星都著

Avril Lavigne 絕對係黑色代表

蒙嘉慧亦都係婚禮上穿上黑色婚紗

黑色紗婚始祖 – Vera Wang

Vera Wang 一直係每個女孩婚紗嘅首選,而Vera Wang 亦推出一系列的黑色婚紗。

怕全黑婚紗屋企人未必接受到,但又好想要黑色,以下的婚紗都係唔錯嘅選擇

西班牙 – 黑色代表忠貞

黑色係西班牙代表著忠貞,因應西班牙婚紗品牌Pronovias推出黑色婚紗,象徵新娘忠貞不渝的愛情。

變成黑天鵝

Source:

https://lasposa.wswed.com/category/wedding/lasposa

https://www.pinterest.com/pin/AR3T9b6XIMl4yziYQzIN7xFpdrWO7BAd0mvDeOulFSss7Bi_WjVz1yY/

 

About The Author

Follow Us

Recent Videos

Loading...