Select Page

褂鞋都可以好搶鏡!睇下邊款最岩你!

褂鞋都可以好搶鏡!睇下邊款最岩你!

褂鞋都有學問?係真架!如果選錯了就真係後悔莫及了!

正如之前所說,總有姊妹不是一個浪費的人,都希望可以於婚禮之後都再次著到,所以如果唔介意,可以選擇一些淨色的鞋,例如紅色、金色等等。其實此類的鞋更可於晚上再穿,就不會覺得只穿一次了!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

當然,要符合傳統,就是要選擇一些傳統的裙鞋。事實上,香港買的確價錢都真係比較貴,如果大家唔介意便少少,但質量可能會……不妨選擇淘寶一下。即使著一次,都唔會太心痛。不過又咁講,褂鞋係陪著你一個早上的重要戰友,而且出鏡率都唔少架,所以都係要三思一下。

大部份傳統的褂鞋圖案都以平底、花的圖案及囍字為主,不過,如果你的裙褂本身是有囍字的,小編既媽媽就話最好唔好選擇有囍字的褂鞋喎…

 

 

裙褂都有潮褂啦,褂鞋現在又怎會沒有新穎一點既款式呢?要講求立體感有立體感,配合幼細新娘的腳形,可以選擇一下尖頭款式都不錯!

為配合一些較細小的新娘子,例如小編這類與另一半的身高差30多cm的,於是就有一些有踭的褂鞋出現了。如果大家不習慣幼踭的,可以選擇一些船踭的款式,一方面令自己舒服一點,另一方面亦可增加高度。

       

最後,因為出門佔最多既時間都會係斟茶時間,如果你係親戚多既姊妹,真心建議不要買綁帶或太fit size既鞋,因為都會幾攰。因為小編係親戚比較多既,攝影師哥哥就教我可以除鞋添,會舒服一點的!

 

Reference link:

https://kknews.cc/zh-hk/fashion/kxy8zkv.html

About The Author

Follow Us

Recent Videos

Loading...