Select Page

新娘有主見之髮型篇!!!!

新娘有主見之髮型篇!!!!

雖然化妝set頭一般都係化妝師既責任,不過可以的話都想加點自己的意見,始終big day當日你先係女主角,自己有點要求同意見一點兒也不過份吧!我相信姊姊們都有自己既心頭好,就以小編為例,我偏愛Elegant一點,又或清新一點。嗯……好似好大對比?!其實都唔會既,於早上行禮既時候可以係清新一點,而晚上就elegant一點,都可以呀!

基本上如果跟隨傳統出門的新娘子都會穿裙褂的,如果要配襯髮型大多是以髮髻的,但你可以選擇配飾及瀏海的分佈。例如把瀏海遮蓋大部份前額,令新娘的面變小,亦是小編的最愛選擇,又或all back造型。至於配飾小編就喜歡用花,因為感覺上清新一點。

至於早午行禮時,建議可以清新一點,例如用花環,如果你於戶外行禮更加合適!其實說到底,我始終覺得愈清新愈有氣質!

其實放一半頭髮,甚至全放頭髮都好優雅喎!

小編還有另一大愛,就是總喜歡於前面有點裝飾,為的就是要令自己的面小一點~~

丸子頭都不錯,適合可愛風的你!

 

 

Reference List:

https://kknews.cc/zh-hk/fashion/xz2vjeq.html

 

 

 

 

About The Author

Follow Us

Recent Videos

Loading...