Select Page

五時恭侯八時入席,要等3個鐘點算?!(室外篇)

五時恭侯八時入席,要等3個鐘點算?!(室外篇)

去過婚宴的朋友,如果你唔係主人家,又唔係特別喜歡打麻雀的朋友,通常都會愈近開席,先會去到婚宴場地,因為總會覺得有點悶吧!雖然都會去同新人影相、欣賞一下新人的甜蜜婚紗照,不過這些活動最多只是半小時,之後又只可「等」。


有見及此,小編今日想分享一下,點樣令到呢3個鐘,唔會悶到我們的guest!戶外婚禮都成為了不少喜歡親近大自然新人的選擇。即使不是全室外,也可能會有一些天台或小花園給新人們選擇。所以不妨考慮放一些小玩意及大人和小朋友們。

事實上,最容易悶的一定是小朋友,放一些吹泡泡活動,可以讓小朋友或大細路(例如小編都好愛)自娛一下,價錢並不昂貴,又好讓家長們輕鬆一下。

畫畫、油顏色都可以喎,適合較靜態的小朋友!

以上遊戲大人小朋友都岩玩,其實可以俾大家玩,一字記之曰﹕大!哈哈…只要夠大,又可以便其他人睇,一同加油打氣!令到你既婚禮一點也不悶!

 

 

Reference link:

https://heyletsmakestuff.com/diy-outdoor-wedding-games/

http://www.storymixmedia.com/weddingmix/blog/2016/06/kid-friendly-wedding-deserve/

About The Author

Follow Us

Recent Videos

Loading...